Main Content

קול קורא

קול קורא להגשת הצעות למיזמים משותפים, בתחום המאבק באנטישמיות והדה לגיטימציה נגד ישראל

בשנים האחרונות וביתר שאת מאז ה-7 באוקטובר, מדינת ישראל וקהילות יהודיות חוות עלייה דרמטית בהיקף האנטישמיות ובניסיונות לפגוע במעמדה הבינ"ל של ישראל בדעת הקהל העולמית. לנוכח המאמצים של ארגוני חברה אזרחית בזירות השונות בעולם, נדרשת גישה אסטרטגית שבמרכזה חיבור אפקטיבי יותר בין שחקני מפתח וזרזים מהחברה האזרחית והעולם היהודי. 

המיזם, הינו מיזם משותף של משרד התפוצות והמאבק באנטישמיות עם מכבי תנועה עולמית (להלן: "המיזם") וההתקשרות עם ארגונים מציעים כפופה להסכם עם המשרד. 

המיזם פועל במסגרת תקציב מוגדר ובמסגרתו ישאף לקיים שיתופי פעולה עם גופי חברה אזרחית לביצוע מגוון פעילויות במרחב הפיזי והדיגיטלי, כמו כן, המיזם שואף לשפר ולפתח את שיתופי הפעולה בין ארגונים שונים הפועלים בזירה. 

בחירה בהצעות נשוא קול קורא זה תהיה, בין השאר, בהתבסס על התאמה למטרות המיזם, הערכת איכות המציעים וההצעות, סיכויי ההצלחה והאפקטיביות שלהן, כפי שיפורט בהמשך. 

המיזם ומטרותיו

מטרת המיזם היא ביצוע פרויקטים ופעולות ללא כוונת רווח, למאבק באנטישמיות על כלל ביטוייה ומחולליה, לרבות מאבק בדה לגיטימציה, וחיזוק חוסנן של הקהילות היהודיות בתפוצות תוך חיזוק מעמדה הבינ"ל של מדינת ישראל כמדינת הלאום של העם היהודי, בין השאר באמצעות:

  1. צמצום יכולת הפעולה הפוגענית של מחוללי אנטישמיות ודה-לגיטימציה (דל"ג).
  2. העצמת האפקטיביות והתיאום של ארגונים הפעילים בזירות השונות.
  3. צמצום תפוצת אנטישמיות ודה-לגיטימציה לישראל ברשתות באמצעות חשיפת מקורות דיסאינפורמציה, תעמולה והסתה ברשת ובתקשורת החדשותית, שיפור מהירות התגובה בהסרת התכנים, וחיזוק הפעילות מול הפצת פייק ניוז.
  4. הפרכת הנרטיב שאנטי-ישראליות מייצגת את עמדות הרוב בדמוקרטיות הליברליות במערב (ניפוץ "האשליה הקולקטיבית") בזירות אלו .
  5. עידוד פעילות פרואקטיבית (יזומה) של הרשת הפרו-ישראלית בזירות אלו ובין היתר קידום נראטיבים קוהרנטיים ותיאום בין השחקנים, בין השאר באמצעות שיפור יכולות והכשרות.
  6. שיפור היכולת לזיהוי ומדידה של ביטויי אנטישמיות מגוונים וקידום שיתופי פעולה טכנולוגים.
  7. שיפור האיזון, הדיוק וההקשר בסיקור הבינלאומי של ישראל, הסכסוך והקהילות היהודיות.
  8. כל פעילות אחרת התואמת את מטרת המיזםg ומספקת מענה אפקטיבי לאתגרים הקיימים למדינת ישראל בזירות התודעה, האקדמיה.

הגשת ההצעות

על ההצעות המוגשות במסגרת קול קורא זה לעסוק בפעילות המפורטת בתחומי הפעולה המקצועיים, המצורפים כנספחים לקול קורא זה, שיעודכנו מעת לעת. ארגונים יגישו הצעות לפרויקטים בצירוף תכנית מפורטת על הפעילות המוצעת, באמצעות טופס מקוון.

  1. הצעות תוגשנה בעברית או באנגלית ויכללו את כל המידע המופיע בטופס ההצעה המקוון.
  2. על ההצעות לכלול את כל המידע, כולל הצעת תקציב בפורמט אקסל פתוח לעריכה, המופיע בנספח 2 לקול הקורא.
  3. ארגון יכול להציע יותר מהצעה אחת ואולם במסגרת מיזם זה, ארגון לא יוכל לקבל מימון העולה על 3 מלש"ח סה"כ לכל הפרויקטים (1.5 מלש"ח לכל צד). במסגרת הצעתו, נדרש הארגון לפרט ביחס לפעילות נוספת המוצעת או ממומנת ע"י מיזם זה.  

תנאי סף: 

  1. הארגון הינו ארגון ללא מטרות רווח.
  2. הארגון יעמיד 50% מהמימון לביצוע הפרויקט ממקורות שאינם ממשלתיים ולכל הפחות 150,000 ₪ לפרויקט. 
  3. הארגון אינו מקבל מימון מהמשרד באופן ישיר, או באופן עקיף על ידי גופים העובדים עם המשרד, לרבות באמצעות מיזם זה. 
  4. היקף הפרויקט הכולל אינו עולה על 3 מלש"ח (1.5 מלש"ח לכל צד). 
  5. לארגון ניסיון של שלוש שנים לפחות בתחומי הפעולה המקצועיים אשר בגינן הוגש הפרויקט או לחילופין הארגון הוקם לאחר פרוץ מלחמת "חרבות ברזל" במטרה לסייע למדינת ישראל במאמצי הדה-לגיטימציה ופעל לפחות שנה בתחומי פעולה אלו. 
  6. איתנות פיננסית מוכחת – מחזור פעילות של לפחות 500,000 ₪ בשנת 2024 או אישור תרומה או התחייבות ייעודית בהיקף התקציב המבוקש מהמיזם. 
  7. הארגון מנהל ספרים כדין ובידיו כל האישורים הנדרשים לפי חוק עסקאות גופים ציבוריים, תשל"ו-1976.  ככל שהמציע הוא תאגיד, הוא ארגון רשום כדין בישראל או במדינת המוצא, במרשם הרשמי הרלוונטי.
  8. עמידה בהוראות כל דין – בהתאם לתכנית המוצעת לרבות רישיונות או היתרים נדרשים לצורך ביצוע התכנית המוצעת.  

קריטריונים להחלטה, תיעדוף ואישור תכניות:

תכניות יבחרו בהתחשב בהתאמתן למטרות המיזם ועמידתן בקריטריונים וסדרי העדיפויות הבאים ובהתחשב בתקציב המיועד לקול קורא זה. פירוט נוסף מופיע בנספחים המקצועיים לקול הקורא.

  1. איכות הארגון המגיש (20%) – ניסיון, רלוונטיות לתחום שבו עוסקת התוכנית, יכולת ביצוע פרויקטים ותוכניות ויכולת מימון מוכחת. 
  2. איכות התוכנית המוצעת (25%)– מידת העמידה של התוכנית בתחומי הפעולה המקצועיים המפורטים בנספחים לקול קורא זה, כולל: התאמה לקהלי יעד, בחירת תחומי פעילות, הגדרת תפוקות, מדדים ויעדים ברורים וברי השגה, תכנית פעולה איכותית, יכולת לעמוד ביעדים ברמה גבוהה.
  3. פעילות המגדילה באופן ניכר או משנה באופן מהותי את המציאות הקיימת (15%)– יכולת השפעה, יצירתיות התוכנית וחדשנותה, בתחומי הפעילות שנבחרו.
  4. תוצאות ישימות וברות מדידה (10%) – מידת האפקטיביות והאימפקט המשוערים של תפוקות התכנית והיכולת למדוד אותם.
  5. היחס בין איכות התוצאה להיקף ההוצאה (15%) – סבירות העלויות הכספיות המבוקשות בסעיפי ההצעה השונים. סבירות היחס בין ההשקעה הכספית לתוצאה הצפויה.
  6. התרשמות הצוות המקצועי מההצעה ומרצינות הארגון (15%) 

תהליך בחינת ההצעות

  1. יבחנו אך ורק הצעות הכוללות פעילות אשר מקדמת את מטרות המיזם ואשר אינן למטרת רווח.
  2. יבחנו אך ורק הצעות באחד מתחומי הפעילות המקצועיים, שהוגדרו. תחומי הפעילות המקצועיים יעודכנו מעת לעת.
  3. יובהר כי בכל שלב ניתן יהיה לבקש מהמציעים כל מידע נוסף הדרוש כגון אסמכתאות, הבהרות ונתונים משלימים, ואולם לא יהיה בכך משום ניהול מו"מ איתם. כמו כן, אין בעצם הפנייה של המיזם למציע כלשהו משום אינדיקציה לכך כי מתעתד לשקול את קבלת ההצעה או את אישורה.
  4. בחינת ההצעות תיעשה בשלבים, כמפורט להלן:
    1. בחינה ראשונית – במסגרת זו, שמורה למיזם הזכות להציע שינויים בהצעה (לרבות הכנסת כלי מדידה, בקרה ומעקב, כגון מחקרים מלווים, סקרים וכד'), שתכליתם לשפר את איכותה והתאמתה לקול קורא זה. הארגון המציע רשאי לקבל את ההצעות או לדחות אותן. ביצוע התכנית, אם תאושר, יהיה באחריותו של הארגון המציע.
    2. הגשת ההצעה הסופית על ידי הארגון המציע.
    3. בחינת ההצעה הסופית שהוגשה, ע"י וועדה מקצועית המורכבת מנציגי המשרד ונציגי מכבי, והחלטה על אישורה/דחייתה של ההצעה.
    4. הוועדה המקצועית מטעם המיזם, תוכל לאשר את התוכנית המלאה או את חלקה, את מלוא הסכום המבוקש או את חלקו, והכול בהתאם למגבלות התקציב ולתוכנית העבודה של המיזם.
    5. לאחר הודעה על אישור ההצעה יתקיים הליך התקשרות בין מכבי תנועה עולמית, למציע.
    6. ארגון שהצעתו תאושר יידרש לחתום על הסכם התקשרות, בנוסח המקובל וזאת כתנאי לביצוע התכנית. בהסכם יסוכמו אבני הדרך לדיווח על התקדמות ביצוע התכנית ודיווחים נדרשים.

מודל המימון

  1. קול קורא זה מבוסס על המיזם המשותף למכבי ולממשלת ישראל, באמצעות המשרד. המיזם יממן עד 50% מעלות תכנית מוצעת.
  2. תנאי לאישור התוכנית ולחתימת הסכם עם מכבי הוא הוכחת יכולת מימון התכנית בהיקף שלא יפחת מ-50% מעלות התוכנית, באמצעות הצהרת הגוף המציע, בחתימת מורשי החתימה של הגוף המציע. 
  3. רף מינימלי לתכנית מוצעת הוא 300,000 ₪ ורף מקסימלי לתכנית מוצעת הוא 3,000,000 ₪ (כאשר מחצית ממקורות המימון הם של המציע).
  4. כספי התכנית ישולמו בהתאם להוצאות שהוציא הארגון בפועל, וזאת בהתאם לתנאי הסכם ההתקשרות שיוגש לארגון לחתימה ובכפוף להצגת אסמכתאות תשלום.
  5. כספי התכנית יוקדשו לפעילות בלבד ולא ישולמו תקורות לארגון, במסגרת תקציב התכנית.
  6. תקציב התכנית לא יוקדש לביסוס תשתיות הארגון אלא לפעילות אופרטיבית.
  7. הכסף יועבר לארגון לאחר ביצוע התוכנית, בכפוף להגשת דוחות ביצוע, אישורם על ידי המיזם וקבלת המימון מן המדינה.
  8. במסגרת קול קורא זה, לא יינתן מימון לפעילות אשר ממומנת על ידי המשרד או כל גורם ממשלתי אחר באופן ישיר או עקיף, לרבות באמצעות המוסדות הלאומיים.
  9. אישור פעילות יהא בכפוף לקיום תקציב במיזם.

פרסום 

המיזם והשותפים בו שומרים לעצמם את הזכות לפרסם בנכסים הדיגיטליים שלהם את שמות ותוכן התכניות המאושרות שיקבלו מימון במסגרת קול קורא זה וכן לפרסם באמצעים אחרים כדוגמת מסמך סיכום פעילות שנתי, תקשורת מסורתית והמדיה החברתית. 

תנאים כלליים

  1. המיזם רשאי לבטל, לשנות או לעדכן בכל עת קול קורא זה, בהתאם לצרכים משתנים ובמקרה כאמור לא יהיה חייב לבחון מידע או לקדם הצעות לתוכניות שהוגשו לה טרם הביטול.
  2. המיזם אינו מתחייב להתקשר עם מי מהמציעים לקול קורא זה.
  3. תקופת ההתקשרות לביצוע הפעילויות נשוא קול קורא זה תהיה בהתאם לתקופת ההתקשרות המאושרת של המיזם (עד לחודש פברואר 2028).
  4. כל ההוצאות הכרוכות בהגשת הצעות לקול קורא זה תחולנה על חשבון המציעים בלבד.

 

נספחים:

  1. טופס הצעה מקוון
  2. פורמט תקציב
  3. נוסח הסכם (יצורף בהמשך)
  4. תצהיר מקורות מימון להורדה
  5. הצעות לפעילות בזירת הדיגיטל והתקשורת להורדה
  6. הצעות לפעילות בזירת האקדמיה להורדה
  7. הצעות לפעילות בזירת התרבות והספורט להורדה
  8. הצעות לפעילות בזירת החינוך להורדה
  9. הצעות לפעילות בזירה הבין דתית וקהילות להורדה